Családunkban a húsfeldolgozás hagyománya több generációra nyúlik vissza: még az Osztrák- Magyar Monarchia idején üknagyapám eperfára húzta fel a sertéseket azért, hogy a testből a vér minél gyorsabban távozzon, így kevesebb károsanyag szívódjon fel a húsba. Dédnagyapámék szintén foglalkoztak sertésfeldolgozással., A házuk kialakítása is alkalmazkodott a hentes szakmához: boltívesen kialakított húsfüstölőben érlelték legalább 2 hétig a kolbászt, szalonnát és sonkát. Édesapámat ekkoriban, gyerekként érintette meg a szakma szépsége és iskolai tanulmányait a nyíregyházi Élelmiszeripari Szakmunkásképző Intézetben folytatta. 1978-ban eredményei, szorgalma és már ekkor is jelentkező innovatív hajlama miatt elindulhatott a Szakma Kiváló Tanulója versenyen, ahol országos megmérettetésen a 4. helyen végzett. A szakma fortélyait a Szabolcs Húsipari Vállalatnál sajátította el. 1975-től tanulóként szerzett itt gyakorlatot, míg 1978-1983 között munkavállalóként dolgozott a vállalatnál.1984 és 1994 között a KEMÉV-nél konyhahentesként folytatta pályafutását édesapám, majd 1994. áprilisában indította el saját vállalkozását Hús- Business Bt. néven, édesanyámmal közösen. A családi vállalkozás telephelye Rakamaz lett, ahol a kilencvenes években több alkalommal tanulók, hentesek gyakorlati képzése is megvalósult. A 2000-es éveket az új termékekkel való kísérletezés jellemezte, majd 2014-től új értékesítési felületet kerestünk, azóta édesapám a környékbeli piacokon kínálja heti rendszerességgel a tradicionális sváb húskészítményeket. Gyermekkoromban mindig hangoztattam, hogy ha fiú lennék, hentesként tanulnék és tovább vinném édesapám vállalkozását, viszont ebbe egyedül nem fogtam bele. 2021-ben döntöttünk úgy férjemmel, hogy megőrizzük a már most több generációs, évtizedek alatt kialakult családi tradíciót, melyet új, modern köntösbe öltöztetve folytatunk tovább Rakamazon. Ennek a döntésnek az eredményei tárulnak most Ön elé kedves Vásárló, ugyanis a tradíció és a folyamatos innováció, az új ízek keresése eredményezte ezt a választékot. Hiszünk benne, hogy a sváb-magyar gasztronómia finomságaiba minden érzékszervünkkel el tudunk merülni. Az íz, az illat, az egészséges hús színei, az étel ínycsiklandozó tapintása jóleső mosolyt csal az arcunkra. Jó kalandozást kívánunk az egyedi, de mégis hagyományos ízek világába. Ha ízlett, visszavárjuk.